Duurzaam wonen volgens AM

Stelt u zich een woning voor die van alle comfort is voorzien, waarin u gezond kunt leven en die daarnaast ook nog eens goed betaalbaar en waardevast is. AM ontwikkelt woningen die we zo hebben ontworpen dat we de kwaliteit van wonen kunnen verhogen en tegelijkertijd klimaatverandering tegen gaan. Het creëren van een duurzame leefomgeving zowel in als om het huis. Dat is waar wij naar streven.

Energiezuinig

De woningen zijn nul op de meter. Dat betekent dat u bij normaal gebruik gemiddeld genomen over een jaar geen energie verbruikt van het elektriciteitsnet. Hierdoor is de woning betaalbaar in gebruik met als gevolg € 25.000 extra hypotheekruimte.

Verwarming

Het duurzame vloerverwarmingssysteem is comfortabel en gezond. Zo is er minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte.

Gezondheid

De combinatie van gezonde materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners.

Isolatie

De schil van het gebouw is hoogwaardig geïsoleerd met driedubbele beglazing en hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij.

Zonnepanelen

De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zo wekt u zelf groene energie op, dat is betaalbaar en goed voor het klimaat.

Verwarmingssysteem

De woningen zijn voorzien van een warmtepomp die restwarmte gebruikt voor de vloerverwarming. Daarmee kan de woning optioneel zelfs gekoeld worden op hete zomerdagen. Daardoor is de woning extra comfortabel.

Water

De moderne kranen zorgen voor een zuinig watergebruik. Als u kiest voor eco-kranen of een regenton kunt u zelfs meer water besparen. En wist u dat u met een groene tuin de waterhuishouding van Nederland helpt?

Ventilatie

De woningen zijn voorzien van een ventilatiesysteem die de luchtkwaliteit altijd op een hoog niveau houdt. Dat maakt de woning aangenaam en gezond.

Materialen

Voor het houtwerk wordt zoveel als mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd hout toegepast. Dat betekent dat het een duurzame bron heeft. Ook wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled beton.

Flora en Fauna

In de openbare ruimte komt veel groen terug. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit, waterberging en maakt de wijk ook aantrekkelijker om te wonen.

Toekomstwaarde

In de openbare ruimte komt veel groen terug. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit, waterberging en maakt de wijk ook aantrekkelijker om te wonen.

Duurzame Bouwplaats

Op de bouwplaats wordt het energieverbruik al beperkt door toepassing van ledverlichting waar mogelijk, schemerschakelaars en geïsoleerde bouwketen. Ook werkt de aannemer met een slimme logistiek waardoor er minder vrachtverkeer nodig is op de bouwplaats en in de omgeving. De overige energie die gebruikt wordt is allemaal groene stroom. Door een goed afvalmanagement wordt het merendeel van al het afval op de bouwplaats gerecycled.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
Haarzicht Vleuten “Op goede gronden”

“Haarzicht, op goede gronden”

Contactgegevens Haarzicht